Cum să-ți dezmorțești mușchii social media

by Ioana

Plimbare prin urbea natală împreună cu bebelușul din dotare. Primăvară extra-zeloasă, soare mult, coafura rezistă,  picioarele nu prea. Binemeritată oprire (mămicile știu de ce!) la o cafenea din centrul istoric. 

Cuibul LinistitTrei măsuțe cochete pe trotuar. Scaune metalice cu pernuțe plasate strategic asigură părților moi ale șezătorilor un oareșce confort. Servire foarte rapidă, cu multă amabilitate și discreție. Prăjitură bună, sirop de soc excelent. Ce să mai, un loc bun de recomandat!

Facebook. Check-in. Pagina cafenelei are, deja, peste o mie de urmăritori. Postări rare,  cateva fotografii stângace, interacțiune cu publicul fidel aproape deloc. Ce să fie, ce să fie?

O vorbă-două cu patronul cafenelei și povestea capătă contur:

  • Afacere mică, buget mic, spre foarte mic. Ergo, promovare stil „bouche à bouche”, fi-ne-ar reuscitarea ușoară!
  • Pagina de Facebook cu pricina are o liotă de îngeri păzitori. Pentru că buget de social ioc. Pentru că administrator ioc. Pentru că, totuși, audiența crește.
  • Recenzii prea bune pe TripAdvisior. Locul e recomandat cu căldură turiștilor, care turiști descoperă, cu măruntaiele în plin protest, că aceea e doar o cafenea. Prânz cu specific local? Poate un ceai, un biscuit?

Coborăre în picaj de la înălțimea amețitoare a teoriilor despre campanii social media –planuri mega-extra-ultra, audiențe galactice și ROI-uri amețitoare –  pănă la firul ierbii, acolo unde nici greierele, nici furnica nu-și pun prea multe speranțe într-un amarât de Like. Ce poți face pe social cu resurse minime, dar cu oaresce bunăvoință?

Declar deschisă seria de tips&tricks despre social media pentru afaceri mici și foarte mici. Primul episod: Detox-ul de buget!

Cu un Like se face pimăvara. Parol!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s